<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Десетки бълг...

Милионер, притежаващ собствен остров, живее в къща без течаща вода и се гмурка, за да се изхранва (снимки)

18 Май 2021
0 5048

Милионер, живеещ вън от системата и баща на четири деца, обитава изоставена къща на шотландски остров без течаща вода и се гмурка в морето, за да лови храната си, пише DailyMail.

63-годишният Рок Сандфорд от Лондон е спечелил парите си на пазара на имоти, но сега живее на отдалечения Хебридски остров Гометра, близо до северозападния бряг на Шотландия, който е купил за 600 000 британски лири (близо 698 000 евро) през 1992 г.

Милионер, притежаващ собствен остров, живее в къща без течаща вода и се гмурка, за да се изхранва  (снимки)

Родословието на Рок е впечатляващо. Негов чичо се явява Джейкъб, 4-тия барон Ротшийлд, чието богатство се оценява на 650 милиона британски лири (над 750 милиона евро). Дядо и баба са му сър Филип Дън, единствен син на канадския финансист и стоманодобивния магнат сър Джеймс Хамет Дън и лейди Мари Сибил Сейнт Клер-Ерскин.

Рок е отраснал в Англия, Уелс и Испания и въпреки знатната си състоятелна рода се дипломирал с география в Бристолския университет – специалност, която оформила възгледите му на еко активист.

Твърди, че пере дрехите си на ръка в кофа с вода и използва многослойни дрехи, за да се предпазва от студа.

Милионер, притежаващ собствен остров, живее в къща без течаща вода и се гмурка, за да се изхранва  (снимки)

Занимава се с овцевъдство като отглежда 300 овце на острова, спазва строга веганска диета и отглежда голяма част от собствената си храна, включително салата, брюкселско зеле, домати и тикви.

За да готви, Рок вари храната си на котлона и след това я прехвърля в голям термос, за да не се налага да я претопля впоследствие като по този начин ограничава използването на допълнителна енергия.

Британецът си е поставил за цел да направи от остров Гометра първата територия, свободна от изгарянето на въглеродни емисии. Компания му правят няколко заселници и съмишленици в борбата с климатичните промени.

Милионер, притежаващ собствен остров, живее в къща без течаща вода и се гмурка, за да се изхранва  (снимки)

Понастоящем Рок живее в 160-годишна къща на острова, където е отгледал децата си Катон, който работи за екологичен мозъчен тръст, Савана, Лазер и Блу.

Дългогодишната му връзка с майката на децата му приключи преди няколко години и според влязло в сила съдебно разпореждане, постановено от нея, децата трябвало да бъдат обучавани в Лондон.

Грета Тунберг навърши 18 и обяви, че повече никога няма да си купи нови дрехи

18-годишната Блу получи прякора „Британската Грета Тунберг“ след дълги години зелена активност, въпреки че едва наскоро стана достатъчно възрастна, за да може да гласува.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции