<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39385" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Осъдиха двам...

Могат ли да се добавят или изтрият файлове от иззетите компютри на фирмата, обвинена за хакерската атака (видео)

25 Юли 2019
0 1379

Възможно е да се добавят или изтрият файлове от иззетите компютри на фирма "ТАД Груп", чийто търговски директор Георги Янков и компютърният специалист Кристиян Бойков бяха обвинени в тероризъм. Tова заяви председателят на Българската асоциация на сертифирцираните етични хакери Ростислав Петров, цитиран от "Mediapool".

 

 

ДЕКРИПТИРАХА ЛИ НАИСТИНА СЛУЖБИТЕ КОМПЮТЪРА НА КРИСТИЯН ИЛИ "ПОДПЪХНАХА" КАКВОТО Е ТРЯБВАЛО? (ВИДЕО)

 

"Тук може да се случат всякакви неща. Може да се добавят, да се трият файлове. Има най-различни начини, за да се разбере дали те са прехвърлени от флашка или са създадени на самия компютър", коментира Ростислав Петров.

 

 

IT-СПЕЦИАЛИСТ: УЛИКАТА СРЕЩУ КРИСТИЯН БОЙКОВ Е ФАЛШИФИЦИРАНА! (ВИДЕО)

 

Според него атаката срещу голям процент от хора в държавата е класическа форма на кибер тероризъм и целта в 90% от случаите е да се дестабилизира страната.

 

 

БОРИСОВ: ХАКВАТ НИ ПРЕЗ ПЕЧКИТЕ (ВИДЕО)

 

 

"Държавата в този случай не е виновна, а по-скоро виновниците са тези хора, на които им е поверена сигурността на подобни сайтове", смята Ростислав Петров.

 

 

"Хубаво е при всяка една кибератака да сменим паролите и имейлите си", смята обаче Ростислав Петров. По думите му няма практика фирми, занимаващи се с киберсигурност да разбиват системите за защита на компании с цел да ги принудят да станат техни клиенти. Това били единични случаи.

 

 

Адвокатите на компанията също са на мнение, че данните в иззетите компютри на фирмата може да са манипулирани. Като аргумент посочват нарушаването на процесуалните правила. Според прокуратурата "ТАД Груп" се е занимавала с киберрекет и компанията стои зад източването на личните данни на около 5 млн. бълагри от Националната агенция по приходите.

 

 

Във видето горе виждаме на какво още са способни родните хакери – вълшебници, които могат да ни атакуват даже и през микровълновата печка, според премиера Бойко Борисов.

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции