Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
IT-специалист: уликата срещу Кристиян Бойков е фалшифицирана! (видео)
IT-специалист: уликата срещу Кристиян Бойков е фалшифицирана! (видео)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
07-18-19
добавено
7407
прегледа

Във фейсбук-страницата на Светлин Наков - български програмист-предприемач и създател на „Софтуерен университет“ ООД, днес се появи пост във връзка със задържания по обвинение за източване на лични данни от масивите на НАП 20-годишен Кристиян Бойков.

 

В АРЕСТА "УБЕЖДАВАЛИ" КРИСТИЯН БОЙКОВ ДА ПРИЗНАЕ ВИНА, ВЪПРЕКИ УЖ БЕЗСПОРНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА (ВИДЕО)

 

 

 

 

Според IT-специалиста доказателство на обвинителите към набедения за извършител на пробива Кристиян е фалшифициран. Ето какво написа Светлин във Фейсбук: 

 

"Файлът, който се явява улика срещу набеденият за теча на данни от НАП експерт по компютърна сигурност Кристиян Бойков е фалшифициран!
 

Хакерите използват Linux, особено истински добрите хакери, няма съмнение за това. Точно както дизайнерите ползват Mac и няма съмнение за това.
 

ZIP архивът, който изтече (minfin_leak.zip) е създаден под Linux (вижте на картинката).

 

 


 

Подпъхнатият по-късно файл .~lock.DEC73_DETAILS.csv# е създаден под Windows, от някой друг, не от този, който е създал архива с експорта на Oracle базата данни на НАП от системата за възстановяване на ДДС.
 

Най-вероятно Кристиян е набеден за теча на данни и той не е създал и качил в анонимния сървър изтеклия файл minfin_leak.zip с личните данни на 5 милиона българи. Дано съдът се окаже адекватен и оправдае това умно, младо, талантливо момче, колега от ИТ индустрията.
 

Възможно е да сме свидетели на добре планиран театър: злите сили източват данни от НАП, създават ZIP архива с данните, подпъхват фалшивия файл-улика, пращат файла с личните данни до журналистите, създават страшен проблем за националната сигурност и супер криза на всички нива, след това показват демонстративно, че полицията е силна и работи ефективно и по подхвърлената улика набеждават момчето, което от години алармира за трагичното състояние на киберсигурността на всякакви държавни и обществени ИТ системи, но никой не го чува.
 

Какво вероятно ще последва?
 

Информацията е публична, така че на който му трябва от злите сили, вече си я има: за изборни измами, за данъчни престъпления, за разчистване на сметки, за всякакви цели.
 

Ще гласуват набързо да похарчат стотици милиони за киберсигурност (може и милиарди), ще откраднат 90% от тях и ще затегнат малко сигурността срещу останалите 10%. Междувременно ще прокарат 2-3 спорни закона, докато медиите имат друга работа. Този филм сме го гледали, сега пак го повтарят, пише го по учебниците по манипулация на масите."

 

ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА НАП ХАКЕР Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ ЧРЕЗ "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" ЗА СЛАБОСТИ В САЙТА НА МОН (ВИДЕО)

 

 

Източник: Facebook