<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94993" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП ще разшир...

Преговорите за кабинет продължават на експертно ниво (видео)

26 Юли 2021
0 611

Започва втори кръг от преговорите за сформиране на ново правителство.

След като през почивните дни от „Има такъв народ” седнаха на масата за разговори с другите партии без ГЕРБ, сега консултациите продължават на експертно ниво. Очаква се днес темата да е правосъдие.

Депутатите пишат правилника, по който ще работи 46-ото НС. Във временната комисия за изработването му се чуват различни предложения като например да има постоянна комисия по иновации и да има различен ред за вкарване на предложенията за законите. Депутатите от ГЕРБ-СДС, които заявяват че са в опозиция, настояват партиите да работят по правилника от 44-ото НС. Освен тази задача партиите има и друга важна цел. Днес започва вторият кръг от преговори за съставяне на правителство. Този път на масата за преговори обаче няма да седнат лидерите, а експерти по различни теми.

Председателят на парламента Ива Митева посочи, че днес темата е правосъдие.

По информация на NOVA, за разговори при „Има такъв народ” първо са поканени от „Демократична България”, а след това и от “Изправи се БГ! Ние идваме!”. Когато минат този кръг от преговори и по всички останали теми – ще стане ясно и какво е политическото решение на партиите, а именно дали ще подкрепят правителство на Слави Трифонов.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции