<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Продуцентът на Господарите Джуди Халваджиян: "Стигнем ли до достоверна информация, ние не спираме пред нищо"

26 Април 2016
0 9450

Господари на ефира разкриха поредица от корупционни схеми в Центъра за градска мобилност, които доведоха до светкавични проверки и искания за оставки. Реалити шоуто често изобличава съмнителни практики в редица държавни институции и често помага за разкриване на престъпления. По този повод потърсихме продуцентът на шоуто Джуди Халваджиян.

 

– Как анализирате последствията за Центъра за градска мобилност, след разкритията, които "Господари на ефира" направиха за дейността му?

– Искам да Ви кажа, че от 3-4 месеца разследваме дейността на Центъра за градска мобилност и всичките нередности, които се вършат там.

Вчера показахме мнението на действащ служител на тази институция. Смятам, че отдавна трябваше да бъдат взети мерки за нередностите там. Сега нещата се натрупаха, появи се и разкритието за обществената поръчка за построяването на спирките на градския транспорт.

 

В крайна сметка има реакция по случая, но според мен това е поредното замиване на нещата, защото все някой трябва да изгори.

 

Чух кметицата Фандъкова да казва, че подадените оставки са временни, докато се изясни с проверка какво се случва. Но според мен трябва да се действа по-решително, след като са налице твърденията на служител от Центъра за градска мобилност.

 

– Да очакваме ли от "Господари на ефира" и други изненадващи разкрития в различни държавни институции?

– Разбира се. Доказали сме в 13-годишната история на "Господари на ефира", че стигнем ли до проверена и достоверна информация, ние не се спираме пред нищо. Ние никога не сме били медия, която да си прави сметка за това кого ще нараним или ударим, ако разполагаме с напълно проверени факти.

Действаме смело напред и ще продължаваме да го правим!

 

– Получавали ли сте заплахи след разследванията, които правите?

– Ох, колко искам да получим заплахи! Ако това се случи, хората, които ги отправят просто не знаят какво ще им се случи. Мисля, че с годините доказахме, че не трябва се реагира със заплахи, защото ще стане още по-страшно за хората, които ги отправят!

Не сме получавали заплахи, но се опитват отвреме навреме по деликатен начин и чрез разни хора да опипват почвата, за да ни повлияят, но срещат една стена. И така трябва да бъде.

 

– След много от горещите репортажи на "Господарите" следват уволнения. Очаквате ли, че след ваше разкритие ще се стигне до арест?

– Ще продължавам да държа да продължим да правим това, което правим сега. В същото време ние не сме прокуратура и съд. Ако държавата не функционира, а правораздавателните й органи са корумпирани, то това е проблем на самата държава и проблемите в правосъдието.

Ние сме потънали в корупция и далавери и ако не се случат нещата така както в Румъния, където прокуратурата е тотално независима, то нещата няма да се оправят. Хората са тотално обезверени, трябва ни бързо правосъдие, а не показни операции като тази във Фонда за лечение на децата в чужбина.

Много общинари, политици и бизнесмени трябва да влязат в затвора, защото там им е мястото и дълги години си правят каквото си искат. Това трябва да спре, но трябва воля, политическа преди всичко.

 

– Каква е финалната развръзка с "палавия" професор Николай Колев, когото заснехте със скрита камера в столичен хотел?

– Този професор така хубаво го хванахме. Направихме перфектното разследване по учебник. Дори мога да кажа, че по този случай ДАНС може да се консултира с нас. Това е така, защото екипът, който съм създал е много добър и ние работим така както трябва да се вършат нещата.

 

– Какво остана скрито от зрителите при този репортаж?

– Използвахме не само една скрита камера, а няколко. Проследихме го до хотела, където беше засечен. Те се опитаха да излязат от ситуацията, но попаднаха в поредния капан, защото глупостите, които Колев каза след това всички ги видяха.

 

– Кой ще е следващият носител на златния скункс?

– Ха-ха, няма как да Ви го разкрия, защото в момента точно няма такъв. Но утре или след 2 часа може да се появи. Ние действаме според ситуацията в държавата!

 

Интервю на Blitz.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции