<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваха п...

Прокуратурата проверява дали ТЕЦ „Варна“ е „Философският камък на Доган“

21 Юли 2020
0 1833

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира след твърдения за ТЕЦ „Варна“ и връзката на централата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, пише bTV.

По-рано днес такива твърдения отправи във „Фейсбук“ от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. А повод за проверката е публикация в сайта „Дневник“, в която е отразена изявата на бившия правосъден министър.

„Това е Философският камък на Доган. Философският камък е това, което позволява от една купчина желязо да произведеш злато. Д-р Доган успя да направи това нещо, разбира се с наши пари (…) Това е мръсната тайна на българската политика. И тази мръсна тайна се свежда до едно просто нещо – куп желязо, от което философът д-р Доган успява да изкара през вашите сметки за ток, от вашите джобове сума от 54 милиона“, коментира Иванов във видео, заснето пред централата.

Прокуратурата проверява дали ТЕЦ „Варна“ е „Философският камък на Доган“

Христо Иванов разкри злоупотреби за ТЕЦ “Варна”, свързани с Ахмед Доган (видео)

Сега ВКП ще провери дали има образувани преписки или досъдебни производства по повод изнесените в публикацията твърдения. Ако в хода на проверката бъдат констатирани данни за извършени престъпления, същите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура.

При наличие на нередности от административен характер прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на действия по компетентност, става ясно от официалното съобщение.

Видеото на Христо Иванов от днес можете да гледате по-горе!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Gabija

    18 Юли 2022

    КАК НАМЕРИХ ПОСЛЕДНОСТТА В РЪЦЕТЕ НА д-р Иге Аджайи.... Казвам се Габия Габриелиус и съм от Ню Йорк. Винаги съм обещавал да ви препоръчвам на хората там, които също може да се нуждаят от вашата помощ, защото намирането на имейла ви беше най-доброто нещо, което някога ми се е случвало, д-р Иге Аджайи, вие сте най-внимателният и състрадателен човек, когото имам известен. Бях толкова потиснат, след като бях без любов почти пет години. Поисках любовно заклинание за събиране и удивително то подейства. Живея щастливо с най-прекрасния жив мъж и това е, за което се молих. Благодаря ви, д-р Ige Ajayi, нямаше да е достатъчно, като се има предвид какво сте направили за мен, затова реших да споделя това свидетелство за вашата ръчна работа на целия свят, за да научи за добрата ви работа за мен. Можете да се свържете с този мъж за всякакви проблеми във връзката и той също ще ви помогне. Свържете се с имейл drigeajayi@gmail.com. Телефон/Whatsapp +234(81)-3003-5939

Реакции