<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата публикува нови доказателства срещу "ТАД Груп", вижте ги

09 Август 2019
0 8824

Прокуратурата публикува новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те бяха представени по време на гледането на мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров вчера.

 

 

""

 

 

 

Обвиненият в подбудителство към кибертероризъм беше върнат в ареста, след като магистратите го определиха като общественоопасен. Към наказателна отговорност са привлечени още Кристиян Бойков и търговският директор на компанията Георги Янков.

 

 

СПЕЦСЪДЪТ ВЪРНА ШЕФА НА "ТАД ГРУП" В АРЕСТА

 

 

По време на съдебното заседание Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства – протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, съобщават от държавното обвинение

 

 

""

 

 

"От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи", се казва в съобщение на Спецпрокуратурата.   

 

 

ГИГАНТСКИ ГАФ НА ПРОКУРАТУРАТА: ПУБЛИКУВА ЕГН-ТАТА НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ

 

Припомняме, че Иван Тодоров бе задържан при пристигането си на Летище София, като Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за хакерската атаката срещу НАП.  Към наказателна отговорност са привлечени Кристиян Бойков  и Георги Янков

 

 

На 01.08.2019 г. Специализираната прокуратура оповести част от събраните по досъдебното производство доказателства. Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че "българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", се казва в съобщението.

 

 

Източник: Прокуратура на Република България

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции