<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пиарът на ГЕР...

Работодатели благодариха за вдигането на блокадите, поискаха специални места за протести

07 Август 2020
0 1987

Няколко работодателски организации изразиха в петък благодарност към правителството за премахването на палатковите лагери на протестиращите, пише Свободна Европа.

Работодатели благодариха за вдигането на блокадите, поискаха специални места за протести

Три работодателски организации – КРИБ, Съюзът за стопанска инициатива и Конфедерацията на автобусните превозвачи разпространиха свои благодарствени писма за възстановяването на движението в големите градове в страната.

Полиция и жандармерия нахлу в палатковите лагери, разчистени са всички блокирани кръстовища (видео)

Рано в петък сутринта полицаи премахнаха блокадите на протестиращите в София, Варна, Пловдив и на пътя Стара Загора – Хасково. МВР публикува свои кадри от демонтажа на палатковия лагер на Орлов мост в сстолицата, можете да си ги припомните във видеото по-горе.

В открито писмо до премиера Борисов от КРИБ настояха за фиксиране на определени места за протести, където да се спазват противоепидемични мерки и да има по-добра възможност за контрол.

Няколко регионални организации на КРИБ изразяват опасения за здравето на членовете си в пандемията от коронавирус и настояват властите да наложат задължително носене на маски, дистанция и дезинфекция на масови събирания, както и да налагат санкции на нарушителите.

Работодатели благодариха за вдигането на блокадите, поискаха специални места за протести

В писмото се изразява благодарност и за реакцията на премиера на писмо на КРИБ от 4 август, изпратено до Томислав Дончев и още трима министри. В него регионалните подразделения на конфедерацията настояват за „ред и порядък, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност“.

Те се оплакват, че „блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията Covid-19“.

Съюзът за стопанска инициатива пък уверява правителството, че много от членовете му вече са се възползвали от икономическите мерки на правителството. От организацията също изразяват подкрепа за “възстановяването на движението по възловите кръстовища в големите градове и по пътищата на страната, което ще допринесе за нормалното движение и логистичното обезпечаване на бизнеса и на гражданите”.

В същия тон е и писмото на автобусните превозвачи, което е адресирано до вътрешния министър Христо Терзийски. В него организацията им заявява, че в толкова труден за бранша момент блокирането на кръстовища и пътища е „възпрепятствало сериозно дейността по обществения превоз на пътници“.

Copywright: Радио Свободна Европа/Радио Свобода © 2019 RFE/RL, Inc. Всички права запазени.

Снимка: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тодор Цеков

    08 Август 2020

    До колегите, не се пише Copywright, a Copyright !

Реакции