<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87702" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте някои о...

Семейство чака над 2 години за “бързострояща” се сглобяема къща (РЕПОРТАЖ)

19 Април 2021
0 15752

Скъпи приятели, към нас се обърна семейство, решило да си построи сглобяема къща в с.Подгумер, община Нови Искър. Те са сключили договор като юридическо лице със Sweet Home – компания, занимаваща се с производство на бързи и енергийноефективни сглобяеми къщи през 2019 година.

След месеци чакане за изготвянето на проекта, през пролетта на 2020 година на място семейството установява, че работите по полагането на основите на къщата са започнали. Оказва се обаче, че те са подкопани, а в проекта липсват различни елементи. След като опитват да издействат промяна на проекта от изпълнителя и не получават удовлетворяващ ги отговор, те решават да потърсят независими експерти, които да оценят проекта.

Така се стига до становища на външни оценители, според които проектът е непълен и се нуждае от допълнения. Въпреки нотариално завереното съгласие на изпълнителя да нанесе съответните корекции и да допълни проекта, месеци наред възложителите не стигат до така желания резултат и им се налага да потърсят адвокат.

Подават жалби до различни институции – РДНСК, община Нови Искър и други, които за момента остават без резултат. Ето защо завеждат и дело.

Репортерът ни Виктория Симеонова се срещна и с изпълнителя на проекта. Управителят на „Галда“ – фирмата, работеща под бранда Sweet Home Галин Ненов обяви пред камерата ни, че няма нарушения в проекта, а спирането е заради искане от страна на обърналите се към нас.

По думите на Галин Ненов няма риск от срутване на конструкцията. Той обеща при съдебно решение на казуса моментално фирмата му да завърши строителството на къщата и ни показа част от елементите от нея.

Ние ще проследим как ще приключи този казус и дали наистина обърналите се към нас ще получат своя „дом на мечтите“, а вие ни сигнализирайте на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Христо

    09 Февруари 2023

    Дали има връзка с нашия строител Галин Ненов ... https://www.youtube.com/watch?v=rn-EQ1WyAAE

Покажи всички Скрий

Реакции