<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж вади нож ...

София няма да стане Венеция, защото канализацията не работи (видео)

18 Юни 2018
0 34738

Около 30 л/кв.м дъжд се изсипа над София и наводни подлези, метростанции, молове и блокира движението.

 

Наводнени са няколко метростанции – НДК, "Сердика", "Надежда", "Г.М. Димитров", "Витоша". Движението на метрото обаче не е засегнато и влаковете се движат по разписание, каза за Дарик шефът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

 

Над 172 сигнала за наводнени улици, мазета и приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други сгради са постъпили в Националния оперативен щаб тази вечер между 18:30 и 19:45 часа. По информация на МВР най-силно засегнати са 184-о ЦДГ в "Лозенец", болница "Софиямед",

 

Центъра за спешна медицинска помощ, Министерството на туризма, хотел "Шипка", църквата в подлеза на хотел "Балкан". Сериозно наводнени са подлезите на Централна гара, Спортното министерство, Лъвов мост и още 10 подлеза. Пострадали са още сградите на Театър 199, банка ДСК на "Княз Александър I", както и много заведения и ресторанти на приземните етажи.

 

Столични търговски центрове също протекоха, подлезът при Софийски университет се наводни. Наводнени са и частни офиси на последни и първи етажи в столицата.

 

В квартал „Бенковски” и кв. „Драгалевци” улиците са се превърнали в реки. Зрители на NOVA изпратиха видоклипове на проливния дъжд, който се изля над столицата.

 

Към момента КАТ отклоняват движението на автобусите по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по бул. „П. Славейков“ посока бул. „Ив. Гешов“. Спряно е движението на трамваите по бул. „К. Величков“ в посока бул. „Ал. Стамболийски“, по ул. "Каменоделска", по бул. "Дондуков" и пл. "Възраждане", по ул. "Козлодуй" и "К. Стоилов". Тролей №9 от ул. „Г. С. Раковски“ продължава по бул. „Сливница“. Възстановено е трамвайното движение на надлез "Надежда", съобщиха от Столична община. На някои места в града не работят светофарите.

 

Във Facebook групата "Забелязано в София" потребители споделиха видеоматериали на столичен мол, който протече след обилния дъжд.

 

Източник: Dariknews.bg

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции