<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111349" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В последния м...

Стана ясно коя партия е възразила срещу коалиционното споразумение

09 Декември 2021
0 778

Стана ясно коя партия е възразила срещу коалиционното споразумение, съобщава NOVA.

В парламента се провежда координационен съвет между формациите, преговарящи за съставяне на правителство. Спешната среща е свикана, след като в последния момент от БСП са възразили срещу пакета законодателни мерки в социалната сфера в коалиционно споразумение.

В последния момент: Една от партиите е отказала да подпише коалиционното споразумение (видео)

„Предложихме допълнение за законодателство, което касае най-вече социалната сфера и които бяха пропуснати. Например плащанията за първо, второ и трето дете, увеличението на майчинството, лекарствата за деца. Не бяха разписани в конкретика кой закон трябва да се промени и в какъв срок“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Стана ясно коя партия е възразила срещу коалиционното споразумение
Снимка: БулФото

Кога документът ще бъде подписан?

„Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, отговори по-рано днес Кирил Петков.

Той допълни, че се надява в началото на следващата седмица „да имаме вече работещо правителство“, като не изключва още при получаването на мандата да е готов съставът на кабинета. Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на МС е „до голяма степен готов“.

Стана ясно коя партия е възразила срещу коалиционното споразумение

Източник: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции