<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Талибаните п...

Сцени на хаос и паника на летището в Кабул, чужденци масово бягат от Афганистан (видео)

16 Август 2021
0 4594

Хиляди афганистанци и чуждестранни граждани се втурнаха на пистата на летището в Кабул, търсейки място за полет извън страната, пише The Guardian. Хаосът настана след като талибаните поеха контрола над града.

Талибаните превзеха и Кабул, президентът напусна страната

След като талибаните се настаниха в президентския дворец, достъпът до летище “Хамид Карзай”, на пет километра от центъра на столицата, вече е възможен само през контролно-пропускателните пунктове на талибаните.

Сцени на хаос и паника на летището в Кабул, чужденци масово бягат от Афганистан (видео)

САЩ, Великобритания, Германия, Канада и множество други държави от военната коалиция се стремят да евакуират своите граждани от страната. Според съобщенията летището е било подложено на огън в неделя.

Сцени на хаос и паника на летището в Кабул, чужденци масово бягат от Афганистан (видео)

Видеоклипове от летището показва тълпа, която се втурва в сградата на терминала, както и сцени на десетки хора, качвани в задната част на военен самолет C-17A.

Хиляди хора – включително родители, носещи малки деца – се виждат да се насочват към самолети на летището. В едно от видата една жена извиква „погледнете състоянието на народа на Афганистан“.

С настъпването на деня в Афганистан се появи и видео, което показва хиляди афганистански мъже, жени и деца, които се насочват към приземени цивилни самолети на пистите.

Междувременно изстрели на летището принудиха пътници да се крият, докато очакват полети извън страната.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции