<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът разгледа делото за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман

07 Октомври 2019
0 576

Върховният касационен съд (ВКС) даде ход на делото и до два месеца трябва да реши дали да пусне Джок Полфрийман окончателно на свобода, пише "Сега". 

 

 

Заседанието по делото продължи около 40 минути, след което съдът се оттегли. Делото бе образувано по искане на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

 

ЦАЦАРОВ: ПОЛФРИЙМАН Е ОСВОБОДЕН НЕЗАКОННО

 

 

Преди дни ВКС пренасрочи заседанието от 23 октомври за 7 октомври с мотива, че се ограничава свободата на движение на осъдения и пуснат предсрочно убиец на студента Андрей Монов. Самият Джок Полфрийман не бе в съдебната зала. Той се намира в мигрантския център в Бусманци. 

 

 

""

 

 

БЪЛГАРИЯ ЗАБЪРКА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СКАНДАЛ ЗАРАДИ ДЖОК ПОЛФРИЙМАН

 

 

Не става ясно дали преди това ще има произнасяне на ВКС по искането на Цацаров за спиране на пускането на Полфрийман от затвора, до произнасянето за възобновяването. Адвокатът на Полфрийман Калин Ангелов обяви, че неговият клиент му е казал, че отказва да дойде в залата, защото "макар и да бил убеден левичар, не искал да го съди Народния съд". 

 

ДЖОК ПОЛФРИЙМАН Е С ДВЕ ЗАБРАНИ ЗА НАПУСКАНЕ НА БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

 

Присъства обаче посланикът на Австралия в Гърция, който ще следи делото. На делото бяха и няколко екипа от австралийски медии. Случаят е на път да предизвика и дипломатически скандал. Заради него, австралийската външна министърка излезе с остра позиция и с настояване Полфрийман да бъде освободен в изпълнение на съдебното решение на българския съд.

 

 

""

 

 

Освобождаването на австралиеца шест години и десет месеца преди края на 20-годишната му присъда за убийството на студента Андрей Монов предизвика обществена, политическа и експертна дискусия. 

 

Недоволни от решението на Софийския апелативен съд ВМРО организираха протест пред Съдебната палата, който протече паралелно със съдебното заседание.

 

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции