<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46191" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съмнения за ешерихия коли в Перник, мътната вода от чешмите изпрати трима души в болница

26 Декември 2019
0 1249

След като от месец насам градът е на воден режим, стана ясно ясно, че дори водата, която все пак стига до гражданите, може да се окаже опасна. След проверка на местното РЗИ за качеството на водата в два квартала се появи съмнение за наличие на бактерията ешерихия коли, предаде бТВ.

 

От болницата в града потвърдиха пред телевизията, че трима души вече са приети със съмнения за заразата, а резултатите от проверката ще бъдат потвърдени през идната седмица, но от РЗИ предупредиха, че към момента водата не е годна за пиене.

 

И тримата разболели се живеят в един и същи блок в квартал "Проучване", където е открита и заразата на водата. Водоподаването към два от блоковете е спряна и са осигурени водоноски и минерална вода за живущите.

 

Служители на ВиК обясниха, че вече е започнала подмяната на проблемния участък от водопроводната мрежа, като предстои подмяната на водопроводата, а след това неговото обеззаразяване и последващо пускане в експлоатация.

 

Хора от квартала също свидетелстваха, че мътна вода тече от чешмите им поне от седмица и в следствие на това са имали стомашни проблеми, но не са търсили лекарска помощ, а се лекуват сами.

 

Междувременно премиерът Бойко Борисов пусна видео на живо в своя Facebook профил, от което стана ясно, че той е на място в Перник, за да следи обследването за загубите на вода в общината.

 

 

 

 

Заедно с него са и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министъра на икономиката Емил Караниколов.

 

 

Източник: Clubz

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции