<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90722" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: САЩ санкцион...

Тръмп закри новата си “социална мрежа” само месец след старта, заради слаба посещаемост

03 Юни 2021
0 307

Бившият американски президент Доналд Тръмп закри блога си, обявен предварително като “нова социална мрежа” едва месец след старта, заради слаба посещаемост от читатели, пише CNN.

Секцията, озаглавена “From the Desk of Donald Trump” (От бюрото на Доналд Тръмп – бел. ред.) бе свалена от сайта на бившия президент и “няма да бъде възстановена”, обяви пред CNBC неговият старши помощник Джейсън Милър.

Тръмп стартира гръмко рекламираната си “нова социална мрежа”, тя се оказа най-обикновен блог

Туитовете бяха запазената марка на Тръмп. Той имаше 90 милиона последователи в тази мрежа, преди тя да заличи акаунта му, след щурма на Капитолия, който според противниците на бившия президент е бил провокиран от неговата реторика.

Тръмп закри новата си &#8220;социална мрежа&#8221; само месец след старта, заради слаба посещаемост

Тръмп и неговите съюзници отдавна обвиняват гигантите в социалните медии, че са омърсени от политически пристрастия и склонни да цензурират консерваторите. Бившият президент наостри очакванията с обявяването на пускане на “алтернативна платформа”.

Тръмп се завръща в мрежата със собствена платформа и закана да “предефинира играта”

Но блогът, представен миналия месец и първоначално обявен за нова „комуникационна платформа“, изглеждаше недостатъчно оборудван за поемане на най-големите компании в социалните медии. Както преди време писаха международните агенции, никоя от компаниите-мастодонти в предлагането на облачни услуги – Amazon, Microsoft или Google не би се престрашила да предостави пространство за новата платформа.

Тръмп закри новата си &#8220;социална мрежа&#8221; само месец след старта, заради слаба посещаемост

В сряда следобед самолишилият се от свой блог Тръмп обяви чрез своя Комитет за политически действия (PAC) изявление, атакуващо губернатора на Републиканската партия Дъг Дюси от Аризона като го нарече RINO – подигравателно съкращение от „Републиканец само от име“ – за налагането на вето върху законопроект, който би забранил така нареченото обучение по “теория на критичната раса” за държавни служители.

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции