<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99629" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Искат отстра...

Шеф на магазин поделя със служителите си всичките си приходи и взима заплата колкото тях

14 Септември 2021
0 2738


Маделин Пендълтън управлява винтидж магазин в Лос Анджелис, САЩ и използва доста нестандартен подход за възнаграждението на персонала си.

Вместо да взима цялата печалба от магазина за себе си, тя споделя всичките си приходи със своите служители и получава същата заплата като тях.

Шеф на магазин поделя със служителите си всичките си приходи и взима заплата колкото тях

Във видеоклип, публикуван в профила ѝ в TikTok, Маделин споделя как и защо го прави.
„Работниците на пълен работен ден работят четири дни в седмицата, работниците на непълно работно време работят два дни в седмицата при мен.
„Работещите на пълен работен ден получават годишна заплата от 70 200 долара, което знам, че звучи много фантастично, но ние спадаме към по-ниската средна класа в Лос Анджелис, където се намираме. Чувстваме се сравнително богати, тъй като повечето от нас са свикнали да бъдат бедни.”


„Имам седем служители на пълен работен ден и трима служители на непълно работно време, а общите ми разходи за заплати за всички, включително и за мен, са близо 600 000 долара годишно.

„Припомнете си, че това са общите разходи за заплати, но печеля само тези 70 200 долара както всички останали.

“Нека си представим, че им платя само минималната работна заплата и запазя за себе си останалата част. Минималната работна заплата за моята компания в Ел Ей е 14,25 на час, защото имаме по-малко от 25 служители, което възлиза на 23 712 долара за работник на пълен работен ден и малко под 12 000 долара за непълно работно време. “

В такъв случай общата заплата на персонала ще бъде само 177 840 долара, докато тя ще печели колосалните 418 860 долара.

Шеф на магазин поделя със служителите си всичките си приходи и взима заплата колкото тях

Така правят повечето шефове, добавя Маделин.

В отделен видеоклип младата жена споделя повече за това как възнаграждава персонала си извън работата.

„След като спечелихме огромна печалба от скорошна продажба, купих на всеки, който се нуждаеше, нова кола, като изплатих на останалите заеми за автомобили.

„Ние също така даваме опция на хората, които не шофират, като им казваме: „Хей, ако това се промени в бъдеще и вие искате да шофирате, имате го.“

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции