<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=207238" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близки на Евг...

„5000 лв. струват ли един човешки живот“: Близки на Евгения отново на протест (видео)

10 Ноември 2023
0 169

5000 лв. струват ли един човешки живот“: Близки на Евгения отново на протест, след като пуснаха от ареста свекъра ѝ Пламен Владимиров.

Софийският апелативен съд освободи от ареста осъден на доживотен затвор. Свекърът на Евгения Владимирова, който беше съучастник на сина си Орлин в прикриването на жестокото убийство на младата жена и я изхвърли в куфар, е пуснат на свобода под парична гаранция от 5000 лева.

Недоволни хора и близки на убитата Евгения се събраха пред Съдебната палата в знак на протест срещу решението на съда.

Близки на Евгения излизат на протест след като пуснаха от ареста свекъра ѝ

Мярката на Пламен Владимиров беше променена само 20 дни след като беше осъден на доживотен затвор.

Съдът посочва, че той има изрядно процесуално поведение, взето е предвид и тежкото му здравословно състояние, както и това, че има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

Решението е окончателно, информира БНТ.

„5000 лв. струват ли един човешки живот“: Близки на Евгения отново на протест (видео)

Освободиха от затвора свекъра на убитата Евгения срещу 5000 лв.

Именно Пламен Владимиров скри трупа на Евгения в куфар и го хвърли във водоем до Перник през 2021 година и се опита да заличи доказателствата за престъплението.

Според обвинението престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

В потрес съм, не може човек с доживотна присъда да бъде пуснат срещу 5000 лева. 5000 лв. струват ли един човешки живот. Той направи сина си убиец“, коментира майката на Евгения.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Мотивите са това, че един от подсъдимите е с влошено здравословно състояние, но имайте предвид, че е изменена мярката за неотклонение от задържане под стража в парична гаранция. Това не е отмяна на присъдата. Тепърва трябва да се установи дали има подадени жалби от страна на подсъдимите“, заяви пред БНТ Христо Кръстев, заместник-градски прокурор и говорител на Софийската градска прокуратура.

Осъден на доживотен затвор само преди 20 дни… за съучастие в жестоко убийство на млада жена, изхвърлена в куфар… Този с издадена вече присъда престъпник сега е извън затвора. Под гаранция от 5000 лева. Безумно! Шокиращо! Абсурдно решение на Софийския апелативен съд! Какво послание изпращат институциите към обществото?! Докога това ще се случва в нашата страна!? #НеНаНасилието !

„5000 лв. струват ли един човешки живот“: Близки на Евгения отново на протест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции