<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Добромир Зак...

Българската армия модернизира автоматите си “Калашников” (видео)

03 Март 2022
0 5629

Българската армия ще модернизира автоматите си “Калашников“ АК-47, което ще подобри значително представянето им, предава Mediapool.

Военното министерство инвестира близо 2.8 млн. лева без ДДС в проекта.

Българската армия модернизира автоматите си "Калашников"

Автомати “Калашников“ АК-47, 7.62×39 mm, ще бъдат преоборудвани с определени части, които ще повишават ефективността им при воденето на прицелна стрелба в два режима, единичен и автоматичен, по всяко време на денонощието и при всякакви климатични условия. Така те ще са подготвени за високоинтензивен бой.

Добромир Заков: Няма военна мобилизация у нас, няма и причина за това (видео)

Поръчката вече е пусната. Ще бъде подписано рамково споразумение, повечето параметри от което ще останат секретни.

Преди година Сухопътните войски представиха подобрения от “Арсенал” (Казанлък) автомат. Няколко формирования от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада-Карлово вече са въоръжени с подобрен нов образец на автомат “Калашников“, като отзивите на военнослужещите са много добри.

Поръчката за преоиборудването се извършва съг;ласно спецификация ТС Б-53.3728.21-УВО. Тя предвижда монтаж на телескопичен приклад, планки “Пикатини” и други.

Руски представители от години периодично повдигат темата, че България незаконно произвежда съветско оръжие, като автоматите “Калашников”, например

Българската армия модернизира автоматите си “Калашников”

Източник: Mediapool

Видео: ArmyMediaBG

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции