<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122174" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ученици от Си...

Министър Денков: Тестването на учениците ще продължи

15 Март 2022
0 272

“Тестването на учениците ще продължи докато се осигури безопасна среда за самите тях в училище. Министерство на здравеопазването имат известни притеснения – това е тяхно решение, уважавам го, те се грижат за безопасността на децата, така че ще го приема. От тук нататък тези въпроси трябва да бъдат към тях”. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, пише NOVA.

Проф. Денков коментира и въпроса дали матурите трябва да останат за все повече специалности, а само регулираните да са с приемен изпит.

Всички ученици се връщат в клас от другата седмица

Министър Денков: Тестването на учениците ще продължи

“Напълно съм съгласен с тази посока. Тя се основава на принципа, че е широко отворено влизането във висшите училища, но след това студентите трябва да се отсеят. Това и в момента се случва. Около 50% от приетите в първи курс успяват да се дипломират.

Тази система работи, тя се използва по света. Широк достъп на входа и след това пресяване в хода на следването. Когато става дума за лекари, художници, артисти – трябва да има изпити, защото се изискват специфични умения”, каза още той.

Министър Денков: Тестването на учениците ще продължи

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции