<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154611" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП никога не ...

Габровски и Радев се срещат в понеделник

10 Декември 2022
0 142

Габровски и Радев се срещат в понеделник. Това стана ясно от прессъобщение на държавния глава.

Румен Радев е поканил Николай Габровски в президентството от 10:30 часа на 12 декември. Срещата ще се състои дни, след като от коалицията ГЕРБ-СДС номинираха Габровски за премиер и той получи мандат за съставяне на правителство от името на най-голямата парламентарна партия.

Професор Николай Габровски – медии, обществени поръчки и още (Коментарът на “Господарите”)

Скоро след това кандидат-министър-председателят се срещна с лидерите на БСП, ДБ, “Български възход” и “Възраждане” на разговори за съставяне на редовно правителство. От парламентарната група на “Продължаваме промяната” изпратиха писмен отказ от преговори.

Габровски и Радев се срещат в понеделник

Пред всички партии Габровски настоя, че съставянето на правителство в рамкоите на 48-ия парламент е много важно за страната. И обратно – провалът на преговорите и отиването на поредни избори той нарече рисково за страната.

Може ли репутацията на Габровски да изчисти името на Борисов?

Борисов за третия мандат

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако се стигне до трети мандат, от партията ще настояват начело отново да застане техният кандидат.

Той заяви, че партията му няма да прави повече крачки назад и ако се стигне до трети мандат, от ГЕРБ ще настояват да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски.

“Няма да влизаме в никакви съглашателства повече, да угаждаме на когото и да било, направихме не една, не две, а три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”, заяви Борисов.

Габровски и Радев се срещат в понеделник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции