<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=154123" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Срещу агреси...

Опит за държавен преврат бе осуетен в Германия

07 Декември 2022
0 1439

Опит за държавен преврат бе осуетен в Германия тази сутрин, съобщава СЕГА.

25 души са арестувани след полицейска акция тази сутрин в 6 ч. В няколко федерални провинции, Австрия и Италия са направени обиски на над 30 обекта, съобщава Bild. Разследването е започнало през август, а заговорът – миналия ноември. В акцията са участвали 3000 полицаи. Повечето от задържаните са добре поставени в обществения живот в Германия. За това пише Tagesschau на ARD.

Федералната прокуратура е повдигнала обвинения на около 50 мъже и жени. Те са обвинени в създаване на терористична организация с цел сваляне конституционния ред на Федерална република Германия и установяване на държава по модела на Германския райх от 1871 г.

Гладоморът в СССР бе признат от Германия за геноцид срещу украинците

Опит за държавен преврат бе осуетен в Германия
iStock

Групата се е състояла предимно от десни екстремисти. Сред тях е и бивш депутат от “Алтернатива за Германия”. Сред плановете им са били атака на сградата на Бундестага и създаване на условия, които да провокират гражданска война. Кроежите им включват и убийства, преговори с чужди правителства, удари на електроцентрали и сваляне на федералното правителство. Определени са били дори хората, които да заемат ключови министерски постове в революционното ново правителство.

4000 евро глоба за руския символ “Z” наложиха в Германия

Една от арестуваните, руска гражданка, е заподозряна в посредничество между лидера на групата и представители на руската власт. За момента обаче няма доказателства, че Русия е подкрепяла заговора.

Според следствените органи в Германия днешната операция срещу групата е безпрецедентна.

Опит за държавен преврат бе осуетен в Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции