<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=156584" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът реши да...

След 3 месеца прокуратурата обвини полицаите, ескортирали Димитър Любенов

23 Декември 2022
0 3019

Повдигнаха обвинения на двамата полицаи, ескортирали Димитър Любенов – шофьорът, причинил тежката катастрофа на Околовръстното на София.

Прокуратурата разкри още шокиращи детайли за катастрофата на Околовръстното (видео)

Служителите на реда Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-то Районно управление са обвинени за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата. Георги Марински е с трите обвинения, а за Любка Гечева – няма данни да е учствала във вземането на подкупа. Тя ще отговаря пред съда за длъжностно престъпление – за неосъществен контрол по пътищата, с което не е осигурила безопасност на другите участници в движението и за това, че не е оказала помощ на място на четирите лица, пострадали при катастрофата.

Двамата полицаи са отстранени от длъжност. Наложена им е най-леката мярка за неотклонение “подписка”.

След 3 месеца прокуратурата обвини полицаите, ескортирали Димитър Любенов
Любка Гечева, полицайката от 6-то РПУ, екскортирала Димитър Любенов при катастрофата на Околовръстното на София.

Инцидентът се случи в края на септември. Любенов се блъсна с “Порше”-то си, убивайки френски гражданин и ранявайки още двама души. Той е шофирал след употреба на алкохол и наркотици. 

Мъжът заяви пред разследващите, че преди катастрофата бил спрян от полицаи, на които е дал 200 лв. подкуп, за да го придружат като ескорт. Вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди, че патрул с двама служители на МВР се е движил зад автомобила на Любенов.

Вижте кои са отстранените полицаи заради катастрофата на Околовръстното (видео)

Източник: СЕГА

След 3 месеца прокуратурата обвини полицаите, ескортирали Димитър Любенов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gate.io deposit

    12 Юни 2023

    Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I'll keep an eye out for your answers.

Покажи всички Скрий

Реакции