<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Появиха се пъ...

Китаристът на Queen е удостоен с рицарско звание

01 Януари 2023
0 228

Китаристът на Queen Брайън Мей е удостоен с рицарско звание във Великобритания. Това става ясно от новогодишния списък на носителите на държавни почести – първият от възкачването на крал Чарлз III на престола.

Британският рок музикант Брайън Харолд Мей е роден в Лондон на 19 юли 1947 година. Започва да свири на китара на седемгодишна възраст. Като член на Queen, една от най-успешните групи в историята на рока, Мей е известен с редица хитове. След смъртта на Фреди Меркюри той прави солова кариера и записва седем албума. Брайън Мей е удостоен с Ордена на Британската империя, дипломиран астрофизик, доктор по философия и основател на организацията Save Me Animal Welfare Trust.

Чуйте “изгубената” песен на Queen с участието на Фреди Меркюри (видео)

През октомври 2022 година бе пуснато новото демо на групата с участието на Фреди Меркюри.

Първоначално песента „Face It Alone“ е записана през 1989 година. Тогава Queen работи по своя 13-ти студиен албум „The Miracle“. През този период групата записва около 30 песни, много от които никога не са били издавани, но остават сред онези, които не са включени в последния албум. Песента е преоткрита, когато продуцентският и архивен екип на групата се връща на тези сесии, за да работи върху преиздаването на бокс сета The Miracle.

Новогодишният списък с отличия за 2023 година отбелязва невероятната обществена служба на хора от цялото Обединено кралство. Сред тях са посланикът на Обединеното кралство в Киев Мелинда Симънс и ръководителят на британската дипломатическа мисия в Москва Дебора Бронърт.

Медал на Британската империя получава и Луена Худ от Кеймбриджшър, помагала на деца и семейства, бягащи от войната в Украйна. Тя е помогнала за събирането на над 170 000 британски лири в помощ на бягащите от войната.

100-годишния Питър Дейвис от Макълсфийлд е награден за работата си като доброволец по четене в началното училище Dean Valley Community в Болингтън, Макълсфийлд.

Най-младият в списъка е 18-годишен младеж. Той получава награда за работата си в областта на околната среда и хората с разстройство от аутистичния спектър.

Различни награди получиха също актьорът Стивън Греъм, актрисата Вирджиния Маккена, няколко играчи от женския национален отбор по футбол на Англия, който спечели Европейското първенство през 2022 г., и техният треньор Сарина Уигман, както и художникът Грейсън Пери.

Китаристът на Queen е удостоен с рицарско звание

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • gate io 使い方

    18 Юни 2023

    Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I'll keep an eye out for your answers.

Реакции