<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=157840" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майката на ед...

Вижте новия претендент за най-висок мъж в света (видео)

04 Януари 2023
0 1557

Вижте новия претендент за най-висок мъж в света. Сулемана Абдул Самед е 29-годишен мъж от Гана и бе обявен за най-високия мъж на планетата. Той е висок 2 метра и 89 сантиметра, съобщава BBC.

Сред съгражданите си в Хауса той е известен като Авуче. Младият мъж е диагностициран с гигантизъм. Състоянието се характеризира с прекомерен растеж. Затова трябвало да посещава лекаря си всеки месец, за да се следи за евентуални усложнения предвид състоянието му.

Така при скорошния преглед било установено, че ръстът му надвишава 200 сантиметра, до които бил разграфен измервателният уред за височина в болницата.

Затова се наложило да се приложи нестандартен метод, за да се установи колко точно е висок Авуче.  Оказало се обаче, че той е по-висок от повечето къщи в квартала.

Намерили достатъчно висока сграда, до която да застане. Един от съгражданите му, качен на стол,  отбелязал на стената височината с тебешир. Тя била измерена допълнително с помощта на 6-метрова рулетка.

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга (снимки)

Сулемана Абдул Самед не спира да расте.

Лекарите казват, че се нуждае от хирургическа процедура в мозъка, за да спре да расте. Но обществената здравна застраховка на Гана не може да покрие това.

Здравословните му проблеми в крайна сметка го принуждават да се върне в родното си село преди шест години и да се откаже от мечтите си да стане шофьор.

В селото е местна знаменитост. Някои хора искат да си направят селфи с него. Дори непознати идват да го попитат дали той е гигантът, който са виждали в социалните мрежи.

Самед е изключително благодарен на семейството си за емоционалната подкрепа. Казва, че не познава други роднини, включително тримата му братя, които да показват признаци на неговото заболяване. Един ден би искал да се ожени и да има деца.

Най-високият мъж предложи на най-високата жена да се съберат за доброто на Турция

Настоящият рекорд на Гинес се държи от 40-годишния Султан Кьосен, който живее в Турция. Султан е висок 251 см.

Вижте новия претендент за най-висок мъж в света (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции