<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158034" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отиде си още ...

20-метрова вълна уби сърфист в Португалия (видео)

06 Януари 2023
0 1141

Трагичен инцидент се случи на една от най-популярните сърф дестинации в света. Това стана в Назаре, Португалия, където вълните варират между 15 и 24 метра. Жертвата е бразилски сърфист с 25-годишен опит по някои от най-опасните плажове.

20-метрова вълна уби сърфист в Португалия (видео)

47-годишният Марсио Фрайре е загинал, докато тренирал на централното португалско крайбрежие, съобщиха местните власти. Реакцията на спасителите на джетове е била мигновена – те са извадили Фрайре на брега след само 30 секунди. Това обаче не е било достатъчно за сърфиста.

300-килограмов дрон удари крикет играч по време на мач (видео)

Фрайре е известен като едно от “Лудите кучета”. Това е група от трима бразилски сърфисти, успяла да пребори огромната вълна, носеща прякора “Челюсти” в Хавай. През 2016 г. дори е направен документален филм за постижението, съобщава CNN.

Назаре е известен като мястото с най-големите сърф вълни на света. Породени от подводен каньон на дълбочина 5 километра, те са способни да достигнат до 25 метра височина. На същия плаж са счупени многократно рекордите за най-голяма овладяна от сърфист вълна. През 2011 г. хаваецът Гарет Макнамара прави дестинацията известна, чупейки този рекорд с вълна с размер 23,77 метра. Шест години по-късно бразилецът Родриго Коча подобрява това постижение на същото място, а настоящият рекорд се държи от германеца Себастиан Щойднер, сърфирал на вълна с размер 26,21 метра.

20-метрова вълна уби сърфист в Португалия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Pumarehistro

    01 Май 2023

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me. https://accounts.binance.com/ph/register-person?ref=PORL8W0Z

Покажи всички Скрий

Реакции