<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165432" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Министерство...

Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически (видео)

19 Февруари 2023
0 253

Актьорът Валери Йорданов обясни в интервю за “Дарик”, че Морфов е бил физически заплашен.
Режирсьорът трябваше да се яви в предаването „Стълбището”, но вместо него отиде Валери Йорданов.

Според актьорът, Александър Морфов не би разкрил заплахите, за да не изглежда, че търси помощ, но Йорданов не иска да остави нещата така.

“Институцията Народен театър е национален културен център. Тя е точката, в която не бива да се вижда “битпазар”. Случват се абсурдни неща – да се искат писмени обяснения за дадени изявления по медиите, да се изискват болнични на мига, да се консултираш с адвокат, когато пишеш обяснения. Това е “ченгеджийница”, заявява той.

Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически (видео)

“Удобният човек е този, който никога няма да ти направи забележка, ако си направил нещо нередно”, констатира актьорът, а неудобните се гонят. “Няма да го позволим това.”, заяви уверено той.

Морфов: „Изхвърлихме от представлението един гербаджийски боклук!“ (видео)

Валери Йорданов дава пример за функционирането на ръкодството, което е решило да премахне 250 места, които по правилник са предназначени за ученици и пенсионери.
Според него се получава разделение между трупа и съсловие. То е предизвикано от жажда за пари, а от машинации, слухове и манипулации. По думите му, това, което трябва да се случи, е ръководството да напусне.

“Всичко, което правя в момента, е да казвам факти. Нашата сила са фактите и че Александър Морфов е световно признат. Опитаха се да криминализират бунта му и действат нечовешки.”, допълва актьорът.

Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции