<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Прок...

Експерт ще анализира записи с изказвания на Бойко Борисов

20 Февруари 2023
0 604

Експерт ще анализира записи с изказвания на Бойко Борисов. Toва ще се случи по повод делото за клевета срещу него, водено от Кирил Петков, пише “Дневник“.

Специалистът ще има задачата да изготви съдебна компютърно-техническа експертиза на няколко файла с видеозаписи на публични изказвания.

Кирил Петков завежда дело срещу Бойко Борисов за половин милион лева (видео)

Припомняме, че съпредседателят на “Продължаваме промяната” заведе наказателното дело срещу Борисов, който е подсъдим за клевета. Тогава Петков заяви, че Борисов вече е бил осъждан за клевета, и добави:

“Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, комисиони, за всякакви клевети, каквито той непрекъснато говори навсякъде. Време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати.”

Пълният размер на претендираните вреди от Кирил Петков са за половин милион лева. Той твърди, че с изказванията си лидерът на ГЕРБ му е нанесъл неимуществени вреди, довели до накърняване достойнството и репутацията му в обществото заради клеветнически твърдения.

До делото се стигна, след като в средата на август ГЕРБ даде две извънредни пресконференции, в които отправи редица обвинения към “Продължаваме промяната”.

Експерт ще анализира записи с изказвания на Бойко Борисов

Днес част от записите бяха гледани в съдебната зала, след което председателят на съдебния състав назначи експертиза. Тя трябва да установи дали записите са автентични, има ли манипулации по тях, дали са изрязвани или изтривани части от аудиото и видеото.

Следващото заседание по делото е на 20 април.

Експерт ще анализира записи с изказвания на Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции