<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=165798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жертвите от п...

Манол Пейков събра над 1,3 млн. лева за пострадалите в Турция и Сирия (видео)

21 Февруари 2023
0 286

Манол Пейков събра над 1,3 млн. лева за пострадалите в Турция и Сирия, предава bTV.

По-рано конвой от 11 тира с хуманитарна помощ потегли от Пловдив и Стара Загора за Сирия. Зад акцията, която е изцяло доброволческа, стои именно издателят и общественик.

Манол Пейков стартира дарителска кампания за Турция

Манол Пейков събра над 1,3 млн. лева за пострадалите в Турция и Сирия (видео)

Доброволци събират огромни торби с дрехи, завивки, палатки и храна – все неща, от които се нуждаят хората в Сирия. Работи се всеки ден без почивка.

„Част от вещите са закупени с дарения – дотук близо 10 000 души са отворили сърцата си“, казва Пейков. Той е събрал в личната си сметка над 1 300 000 лева за пострадалите от земетресението. Изпратил е вече на няколко пъти хуманитарна помощ за Турция.

Издателят споделя още:

“Хората отделят от чеиза си, отделят от неща, които са пазили и съхранявали с години. Спират ме, вадят пари от джоба си – 100 лева, 50 за Турция и 50 за Сирия. Питам ги какво да запиша. А те отговарят „От Гошо“. И си тръгват. Доверието е най-голямата отговорност, по-голяма няма“.

Конвоят по дългия път за Сирия ще бъде охраняван. Хуманитарната помощ ще бъде поета от международни организации, които работят в епицентъра на трусовете.

Видео и снимки: bTV

Манол Пейков събра над 1,3 млн. лева за пострадалите в Турция и Сирия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции