<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167127" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Американскит...

Лукашенко е на визита в Китай

28 Февруари 2023
0 198

Лукашенко е на визита в Китай, предава БТА.

Александър Лукашенко, президент на Беларус и близък съюзник на руския президент Владимир Путин, е в Пекин за тридневна официална визита. Неговото посещение се случва на фона на нарастващо геополитическото напрежение заради инвазията на Русия в Украйна.

Създават трибунал в Хага за Путин и Лукашенко

Визитата “дава възможност на двете страни да задълбочат сътрудничеството помежду си във всички сфери“, казват китайски представители.

Лукашенко посещава Китай в момент, в който нарастват опасенията, че Пекин обмисля предоставянето на военна помощ на Русия. Това, според американски представители, би довело до сериозни последствия.

Лукашенко е на визита в Китай
Снимка:  Wikimedia Commons

Китай определи тези твърдения на САЩ като разпространяване на фалшива информация и заяви, че се е ангажирал да насърчава мирни преговори. Пекин още обвини Вашингтон и неговите съюзници в нажежаване на конфликта чрез предоставяне на отбранителни оръжия на Украйна.

“САЩ нямат право да критикуват отношенията между Китай и Русия. В никакъв случай няма да се подадем на американския натиск и принуда”, каза говорителката на китайското външно министерство Мао Нин вчера. 

Лукашенко е на визита в Китай

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции