<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Седмокласник...

Вече и гимназисти превозват мигранти. Пореден задържан край Стара Загора.

01 Март 2023
0 154

Хванаха 18-годишен ученик да превозва мигранти, показва NOVA. Засичат го на АМ “Тракия” в района на Стара Загора.

Момчето е привлечен като обвиняем, за това че превозва в бус 57 мигранти от Афганистан. С.С. е бил в затруднено финансово положение. Лицето, което се свързва с него, му предлага 10 000 лв., за да превози мигрантите от Карнобат до границата ни със Сърбия. Двамата се срещат на 2-ри февруари, когато момчето получава товарен бус, собственост на друго лице.

Мигрантите получават инструкции да блъскат колите на МВР

Там се присъединили към друга група мигранти, с която общият им брой става 57. На 28-ми февруари обвиняемият младеж ги откарва посока Сърбия. В последствие е спрян от “Пътна Полиция” край Стара Загора.

Вече и гимназисти превозват мигранти. Пореден задържан край Стара Загора.
wikipedia

Афганистанците се договорили с турски каналджии да бъдат преведени през България, като им платили по 3000 евро. Водачи ги откарали до българо-турската граница, където през нощта, с помощта на стълби, се прехвърлили на територията на България. След това, в продължение на 3-4 дни вървели пеша, докато на 27-ми февруари достигат до с. Крумово градище, общ. Карнобат.

С.С. е задържан за срок от 72 ч. Предстои внасяне на искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Властите продължават да събират доказателства по случая.

Вече и гимназисти превозват мигранти. Пореден задържан край Стара Загора.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции