<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167659" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още потърпев...

Повдигнаха обвинение в измама на „българския вълк от Уолстрийт“

02 Март 2023
0 595

Повдигнаха обвинение в измама „българския вълк от Уолстрийт“, съобщи bTV.

Районната прокуратура повдигна обвинение на Юлиян Цолов Цолов, известен в медиите с прякора „българския вълк от Уолстрийт“. Той е обвинен за това, че е е извършил 37 деяния, с които е ощетил фирми за близо 800 000 лева.

“Вълкът от Уолстрийт” посъветва 25-годишен с 5000 долара заплата да напусне работата си (видео)

По информация на bTV, Цолов е работил със своята фирма „Алтегис“ ЕООД. От търговският регистър става ясно, че обвиняемият е едноличен собственик и управител на фирмата, която е създадена през 2014 година с капитал от 100 лева.

Освен това Цолов е представял фирмата си за дъщерна на известно дружество, занимаващо се с дизайн, създаване на информационни социални мрежи, графичен дизайн и други. По този начин чрез „Алгетис“ е сключвал договори с различни фирми, като е предлагал предимно поддръжка на сайтове или създавена на такива.

Повдигнаха обвинение в измама на „българския вълк от Уолстрийт“

Издавал и фактури, но не изпълнявал услугата, за която му е заплащано. Схемата най-вероятно е действала от 2019 година до 2022 година.

Юлиян Цолов се намира в България, като му е забранено да напуска страна. Той обаче обжалва тази забрана.

Снимки: Булфото, iStock

Повдигнаха обвинение в измама „българския вълк от Уолстрийт“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции