<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нидерландци ...

УЕФА наказва 11 клуба – може да им спре правата

04 Март 2023
0 396

УЕФА наказва 11 клуба – може да им спре правата. Крайна санкция грози 11 европейски клуба, които могат да попаднат под ударите на служебната централа. При тях са установени пропуски при спазването на правилата за финансов феърплей. Става дума за клубове основно от югоизточната част на Европа, съобщават медии в Румъния.

Image
Снимка: UEFA

Замесените отбори са от Румъния, Гърция, Турция, Словения, Босна и Херцеговина, Хърватия и други. Това са именно тимовете на “Клуж”, “Коняспор”, “Риека”, “Олимпия” Любляна, “Осиек”, “Астана”, “Арис” Солун, “Борац” Баня Лука, “Флориана”, “Кизил-Жар” СК Петропавлоск и “Валмиера”. Наказанията са различни, като могат да достигнат и до спиране на правата им.

Сръбски фенове към македонски отбор: Гоце Делчев е българин (снимка)

Тези отбори са били поставени под финансов мониторинг от УЕФА и сега излизат резултатите от най-новите доклади. В тях има описани препопръки, които тимовете трябва да изпълнят. В противен слчуай ще бъдат предприети и първите наказания. Срокът за изпълнение на препоръките е една или две години за всеки от отборите. Вече има и ефективни наказания.

Отборът на “Олимпия” Любляна бе наказан с глоба от 100 000 евро за непогасени задължения. Освен това тимът има и проблеми с финансовия феърплей. Още по-големи са проблемите на хърватските “Осиек” и “Риека”. Те имат още по-големи просрочени задължения – от миналия сезон. Това поставя под заплаха лицензите на двата отбора за участие в евротурнирите.

УЕФА наказва 11 клуба – може да им спре правата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции