<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=168265" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Началникът н...

Според НАТО Русия е дала 5 пъти повече жертви в Бахмут от Украйна

07 Март 2023
0 294

По данни на разузнаването на НАТО, руските военни части дават пет пъти повече жертви в обсадата на гр. Бахмут отколкото украинците, разкрива CNN.
Въпреки това, украинските части също търпят сериозни загуби, споделя анонимен източник.

Американската изследователска група “Институт за изследване на войната” казва, че усилията на Русия да превземе Бахмут значително са влошили капацитета й за допълнителни офанзивни действия.

„Руските военни вероятно ще се мъчат в продължение на няколко месеца да поддържат последващи настъпателни операции. Това ще даде шанс на Украйна да поеме инициативата.“, разкрива мозъчният тръст.

Основателят на “Вагнер”: ако се изтеглим от Бахмут, целият руски фронт ще рухне (видео)

Украински представители също твърдят, че нанасят тежки щети на руските части.

„Нашите защитници нанесоха значителни загуби на врага, унищожиха голям брой превозни средства, принудиха най-добрите щурмови части на “Вагнер” да се бият и намалиха настъпателния потенциал на врага.“, каза генерал-полковник Александър Сирски, командир на сухопътните сили на Украйна след посещение в Бахмут в неделя.

Според НАТО Русия е дала 5 пъти повече жертви в Бахмут от Украйна
Евгений Пригожин – основателят на “Вагнер”. Източник: dossier.center

В резултат Русия сменя тактиката и изпраща спецчасти и елементи на конвенционалните сили в Бахмут. Очаква се частната армия “Вагнер” да намали присъствието си, заради нанесените щети.

Според НАТО Русия е дала 5 пъти повече жертви в Бахмут от Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции