<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново земетре�...

Арестуваха турски кмет заради огромните разрушения след земетресението

25 Февруари 2023
0 278

Арестуваха турски кмет заради огромните разрушения след земетресението. Става дума за градоначалника на Нурдагъ, Южна Турция. Населеното място е сред най-пострадалите след бедствието на 6 февруари.

Ново земетресение разлюля Турция

Арестуваха турски кмет заради огромните разрушения след земетресението

Йоккеш Кавак, кмет на Нурдагъ, окръг Измир, е от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). Той е бил арестуван от полицията в рамките на водено разследване.

Следствени действия

Заповед за ареста на кмета е била издадена във връзка с разследването на Републиканската прокуратура в Ислахийе на големите разрушения, предизвикани от трусовете на 6 февруари. Това пише в електронното си издание в. “Джумхурийет”, информацията цитира Дарик.

В рамките на разследването е арестуван и членът на общинския съвет на управляващата ПСР Юнус Кая, който е собственик на строителна фирма, чиито сгради се срутиха при земетресенията.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия. Над 50 000 са вече жертвите на земетресенията с епицентър в окръг Кахраманмараш в двете страни.

Арестуваха турски кмет заради огромните разрушения след земетресението

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции