<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169239" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин ста...

Скандалът “Линекер”: BBC с още проблеми след скандалното сваляне на легендата

12 Март 2023
0 559

Скандалът “Линекер”: BBC с още проблеми след скандалното сваляне на легендата. Събитията за английския медиен гигант ВВС се развиват от лошо към по-лошо. След като вчера огромна вълна от съпричастност към Гари Линекер заля медията, сега се оказва, че тя ще трябва да се справя с още един огромен проблем.

Image
Снимка: Twitter

Ето каква е предисторията. Гари Линекер е легендарен английски футболист, който вече над 20 години отразява Висшата лига. Той е една от емблемите на футболната журналистика на Острова. Преди няколко дни в личния си акаунт в Twitter Линекер оприличи действията британското правителство за справяне с миграцията на нацистка Германия през 30-те години.

Този туит не остана незабелязан от националната телевизия. От медията определиха действията на Линекер в социалните мрежи като “нарушение на вътрешните правила”. Еднолично ръководството на ВВС взе решението Линекер да не води прочутото предаване Match Of The Day. Това обаче не се хареса на неговите колеги. Останалите водещи на програмата – Иан Райт и Алън Шиърър, също обявиха, че няма да влязат в ефир, а след тях това направиха и коментаторите на медията.

Хиляди фенове на Нюкасъл заляха Лондон за финала на Купата (видео)

Така ВВС измисли план “Б”, който включва използването вместо на студийна програма, единствено на видеа с обзори от мачовете. Тук идва поредният проблем. От телевизията нямат право да използват коментара на международния сигнал за излъчване за озвучаване на собствена продукция, предава The Athletic. Tова поставя под заплаха целия ефир на програмата. От телевизията все още не са коментирали какъв е следващият им план.

Видео: The Independent

Скандалът “Линекер”: BBC с още проблеми след скандалното сваляне на легендата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции