<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169192" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор отпад...

Ето кога Фюри и Усик ще се бият за Световните титли (видео)

11 Март 2023
2 331

Ето кога Фюри и Усик ще се бият за Световните титли. Стана ясна датата на Боя на годината в световния бокс в тежка категория. Тайсън Фюри и Олександър Усик са се споразумяли битката, която ще унифицира носителя на пояса във всичките четири основни организации, разпознати от Международната зала на славата, съобщава BBC.

Image
Колаж: Twitter

След като само до преди месеци се смяташе, че подобен бой технически е невъзможно да бъде организиран, заради многото претенденти в различните класации, сега той е факт. Дори е ясно по какъв начин ще бъдат разделени приходите от спектакъла. Става въпрос за битка на 29. април на митичния стадион “Уембли”. Споразумението е с много в полза на Фюри.

Фюри защити световната титла, предизвика Усик (видео)

Циганския крал ще прибере 70% от общите приходи, спечелени от мача.

Освен това той ще има психологическото предимство да се бие в родината си пред собствена публика. Основно условие на Усик за провеждане на битката е било Фюри да дари 1 милион евро в помощ на украинската страна във войната срещу Русия. Все още няма официална информация дали той го е направил.

Интересното е, че не Фюри е притежател на повече пояси в момента. Той е шампион единствено в WBC. Останалите три титли се държат от Усик – в WBA, WBO и IBF. Фюри обаче продължава да е непобеден, а единственият си мач, който не спечели, бе съдийско отсъждане за равенство срещу Дионтей Уайлдър. Последваха два реванша, и двата спечелени от Циганския крал. Той направи специално видео обръщение към света във връзка с предстоящия мега спектакъл:

“Добро утро, хора от света. Днес е първият ден от тренировките ми за боя с Усик. Не ми трябват шест месеца, нито четири месеца. Имам нужда от шест седмици. И една седмица почивка. Щастливи дни. След това ще наложа волята си над този малък, подъл к*чи син. Нямам търпение!”

Опонентът му е с абсолютно перфектен актив.

Усик дойде от долната категория, където доминираше в продължение на 4 години след успешна кариера в аматьорския бокс. Тя включва олимпийска и световна титла по пътя си. По пътя към златото в Лондон, той победи Тервел Пулев на полуфинал. При най-тежките украинецът има кратка, но впечатляваща визитка. Само два боя му бяха необходими, за да предизвика Антъни Джошуа за световните титли. След смазващо предимство в първия бой между двамата, Усик стана световен шампион. Последва успешна защита в реванша между двамата, за да се стигне до боя срещу Фюри.

Ето кога Фюри и Усик ще се бият за Световните титли

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции