<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 20 години Госп...

“Господарите” питат министър Шишков за авансите и отношенията с Велико Желев (ИНТЕРВЮ)

15 Март 2023
0 3537

“Господарите” питат министър Шишков за авансите и отношенията с Велико Желев. Темата е на фокус и трябва да бъде разнищена докрай. А това може и да не се случи, тъй като на карта са заложени много милиони.

Истината е, че в пътното строителство са едни от най-големите кражби и затова сме длъжни да покажем взаимовръзките и да анализираме ситуацията. В интервюто със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството ще чуете някои доста интересни моменти. Те ще ви накарат да се замислите и да формирате своето мнение.

Фиаско за 235 млн. лв.: Кой вложи шлака в Северната скоростна тангента? (РЕПОРТАЖ)

&#8220;Господарите&#8221; питат министър Шишков за авансите и отношенията с Велико Желев (ИНТЕРВЮ)

Авансите

Сред основните въпроси е питането за това кой какви аванси е получил. Оказва се, че за държавата е напълно законно да се превеждат десетки и стотици милиони на познати фирми. Минават и проверки, които също не установяват нарушения. Дали обаче е световна практика дадена фирма да печели обществена поръчка и тепърва да й се превеждат пари да закупува техника и да наема работници?

Тази практика поставя редица въпроси. Защото ако това е общоприетият принцип, възможно ли е до споменатите средства да имат достъп други фирми? Такива, които не споделят в интервюта, че работят добре с всички премиери на България.

Велико Желев

Прелюбопитна е реакцията на министър Иван Шишков по отношение на фирмата “Хидрострой” и ареста на Велико Желев. Министърът твърди, че арестът на Желев не е във връзка със строежа на Северната тангента. Шишков до скоро казваше и това, че няма представа кой е построил Тангентата. Там участва консорциум, основен играч е именно Желев.

“Господарите” питат министър Шишков за авансите и отношенията с Велико Желев (ИНТЕРВЮ)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции