<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170238" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха сл...

Обвиненият за катастрофата на Околовръстното: Виновен съм, но не съм убиец

17 Март 2023
0 836

Обвиненият за катастрофата на Околовръстното: Виновен съм, но не съм убиец.

Днес Софийският градски съд гледа и отхвърли молбата за излизане от ареста на Димитър Любенов. Той е обвинен за катастрофата на околовръстното шосе на София от 25 септември 2022 г.

Прокуратурата разкри още шокиращи детайли за катастрофата на Околовръстното (видео)

Припомняме, че при инцидента загина френски гражданин, а двама други пострадаха.

Любенов от около 400 метра е можел да види форда, в който се е возел французина Лорен Пети. Вместо да намали скоростта на мощния си джип “Порше Панамера”, той продължил да кара със 196 км/ч, когато ударил отзад колата на столичното околовръстно.

Това бе един от мотивите, с които съдия Атанас С. Атанасов остави Любенов е ареста. Той обясни, че при тази скорост са трябвали 300 метра, за да може Любенов да спре.

Пред съда обвиняемият каза, че иска по-лека мярка, за да се погрижи за неговата майка, която има заболявания.

„Да, направих грешка. Виновен съм, но не съм убиец и не съм го направил умишлено“,

заяви Любенов, цитиран от Дарик. Той добави, че е „мирен и добър гражданин“. 

Обвиненият за катастрофата на Околовръстното: Виновен съм, но не съм убиец

Мъжът е бил дрогиран с кокаин и на 1,73 промила алкохол в кръвта, докато е карал. Наказанието, което може да получи за това нарушение, е между 15 и 20 години затвор или доживотна присъда.

Съдебният състав посочи, че от данните по делото Димитър Любенов е шофирал след употреба на алкохол и наркотици, със скорост 195 км/ч, като не е предприел действия за намаляване на скоростта. Също така е дал подкуп на полицай, който го е спрял за проверка, за да продължи да шофира.

Обвиняемият системно е пренебрегвал правилата за движение по пътищата, особено пределите за максимална скорост, посочи съдът. И напомни за предишни нарушения на пътя от Любенов.

С оглед тежестта на престъплението и обществения интерес съдът прие, че срокът на задържане на обвиняемия не се явява неразумен. Той е задържан за постоянно в ареста от около шест месеца.

Обвиненият за катастрофата на Околовръстното: Виновен съм, но не съм убиец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции