<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=169724" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията в К...

Арестуваха журналист, разследвал далавери на кметовете на Харманли, Тополовград и Свиленград

15 Март 2023
23 541

Арестуваха журналист, разследвал далавери на кметовете на Харманли, Тополовград и Свиленград, съобщава За истината. Задържаният се казва Иван Атанасов и е издател на местната медия “Сакар нюз”. Той е арестуван във вторник по анонимен сигнал за притежаване на старинни монети.

Журналистът е задържан за 24 часа от полицията около 11 часа във вторник. Час по-рано без заповед за обиск в дома на журналиста са влезли служители на ГДБОП и Районното управление на МВР в Харманли, съобщава “За истината“.

По-късно обиск без съдебно решение е бил извършен и в офиса на издаваните от Атанасов сайт и вестник с името “Сакар нюз“. При двата обиска са били иззети предмети от лична колекция, които не са били укривани, твърди изданието.

Арестуваха журналист, разследвал далавери на кметовете на Харманли, Тополовград и Свиленград

АЕЖ обяви дарителска кампания в полза на Mediapool

Очевидци твърдят, че става дума за малка колекция от антични предмети. Te обаче не са били укривани и са били изложени в редакцията на “Сакар нюз”.

Според адвоката на задържания журналист – Димитър Аврамов, липсват основания за 24 часовото задържане под стража. Той е със съвършено чисто съдебно минало.

През последните няколко месеца Иван Атанасов публикува в разследващата платформа “За истината“ серия критични материали. Те са свързани работата на кметовете и местните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград.

След разкрит от Атанасов конфликт на интереси в края на миналата година беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова. Тя е дъщеря на депутата от ГЕРБ Георги Станков, напомня сайтът.

Други текстове на Атанасов отразяват смущаващи факти около търгове за възлагане на обществени поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на гранично – пропускателните пунктове с Турция.

През последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 апрпил, пише “За истината“.

През 2020 година журналисът на свободна практика от Силистра Димитър Пецов бе арестуван, след като се осмели да пита кои са дарителите на местната полиция в града. Прокуратурата разследва набеждаване с подхвърлени наркотици, но все още няма информация, докъде е стигнало делото.

Арестуваха журналист, разследвал далавери на кметовете на Харманли, Тополовград и Свиленград

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции