<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170777" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия завежд...

Осъдиха Сидеров за обида и клевета

20 Март 2023
0 719

Осъдиха Сидеров за обида и клевета.

Лидерът на представящата се за националистическа проруска партия “Атака” Волен Сидеров е осъден за обида и клевета срещу съпредседателя на националистическата формация ВМРО Искрен Веселинов. Това реши Софийският градски съд. пише в. Дневник.

Искрен Веселинов заведе дело срещу Сидеров заради негово интервю за “24 часа” на 18 септември 2019 г., в което го нарича “лъжец”, припомня OFFNews. Сидеров казва още, че тогавашният заместник-председател на ВМРО “лъже брутално в голяма централна медия”.

Осъдиха Сидеров за обида и клевета
Снимка: БулФото

Волен Сидеров (почти) напълно откровен при Карбовски (видео)

Думите на Сидеров са в отговор на Веселинов, който също пред “24 часа” на 16 септември 2019 г. коментира вътрешен за тогавашната парламентарна група конфликт. Според лидера на “Атака” парламентарната група трябва да се разпусне, защото без неговата партия тя не е легитимна. Веселинов отговаря, че “Атака” никога не е фигурирала в името на парламентарната група.

Осъдиха Сидеров за обида и клевета
Снимка: БулФото

През 2017 г. “Атака”, ВМРО и НФСБ участваха в коалиция “Обединени патриоти” на парламентарните избори за 44-ото Народно събрание и имаха обща парламентарна група.

Сидеров е глобен с 5000 лв., които трябва да изплати на Веселинов.

Осъдиха Сидеров за обида и клевета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции