<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171291" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проговори ад...

Японци победиха на бейзбол отбор на САЩ за $1,7 милиарда и покориха света (видео)

23 Март 2023
0 269

Японци победиха на бейзбол отбор на САЩ за $1,7 милиарда и покориха света. Сензационен двубой сложи край на Световното първенство по бейзбол. За него се класираха отборите на САЩ и Япония. Американците влязоха в сблъсъка за титлата като фаворити. Те разполагат с най-скъпо платената селекция, която е пълна със звезди от МЛБ.

Японци победиха на бейзбол отбор на САЩ за $1,7 милиарда и покориха света (видео)
Снимка: Twitter

Това обаче слабо интересуваше “самураите”. От своя страна техен капитан е считаният от мнозина за най-комплексен играч в историята на спорта Шои Отани. Двубоят бе очакван с огромен интерес, а трибуните на “Марлинс Парк” в Маями бяха препълнени. САЩ излизаше на финал в опит да вземе едва втората си титла, откакто състезанието се провежда (2006 г.). Американците бяха впрегнали всичко най-добро в нападение, залагайки на играчи, чиито заплати достигат общо $1,7 милиарда.

Майкъл Джордан продава отбора си в НБА – чака $2 милиарда

Япония пък е хегемон в надпреварата и никога не е завършвал под трето място. Не особено известен факт е, че националният спорт в Япония е именно бейзбола. Огромната популярност на спорта се корени в американското влияние в страната. Бейзболът е вкаран в Япония още през 1872 г. и добива популярност още преди Втората световна война. В момента Страната на изгряващото слънце е една от най-солидните в спорта. 97,4 процента от телевизионните зрители в Япония са гледали зрелището на живо.

В самия финал драма не липсваше. Добрата дефанзивна игра на японците, продиктувана от по-добрите им питчъри, доведе до ниска резултатност. Американците бяха ограничени до само два ръна, докато трите на азиатците се оказаха достатъчни за успеха. В последното батиране в мача един срещу друг изляхоха суперзвездите на МЛБ Отани и Майк Траут. Двамата съотборници в Лос Анджелис “Ейнджълс” решиха спора с решително хвърляне при 3 бола и 2 страйка. Отани елиминира Траут и донесе третото злато за Япония. Той бе избран и за Най-полезен играч в турнира.

Японци победиха на бейзбол отбор на САЩ за $1,7 милиарда и покориха света

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции