<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171430" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Антъни Ивано...

Университет бе осъден за $14 милиона за смъртта на спортист на тренировка (видео)

23 Март 2023
0 1157

Университет бе осъден за $14 милиона за смъртта на спортист на тренировка. Ужасният инцидент се е случил в Университета Къмбърлендс, Кентъки, САЩ. Той е бил наказан на тренировка, а на видео се вижда как той отчаяно търси отворен вход на залата, за да се хидратира. Именно липсата на вода се смята, че е подпомогнала той да получи удар.

Университет бе осъден за $14 милиона за смъртта на спортист на тренировка (видео)
Снимка: Стопкадър Good Morning America, ABC News

Борецът Грант Брейс умира през август 2020 г. Тогава той, заедно с други членове на отбора по борба на Университета на Камбърлендс многократно спринтира нагоре по хълм като част от “тренировка за наказание”. Това се посочва в съдебния иск, подаден от родителите и сестрата на Брейс. По-късно Брейс се оплаква от обезводняване и умира от топлинен удар. Той е бил на 20 години.

Баскетболист в Румъния нахлу с метален прът да бие съперник (видео)

Университетът на Камбърлендс, който се състезава в NAIA, за първи път обяви условията на споразумението в изявление в сряда. Той заяви, че се е съгласил да участва в програма за обучение и кампания за повишаване на осведомеността относно предотвратяването на заболявания, свързани с топлина, в допълнение към изплащането на обезщетение на семейството на Брейс.

Искрено се надяваме, че разрешаването на този въпрос на ранен етап от съдебния процес ще осигури на семейство Брейс известно спокойствие и изцеление“, се казва в изявлението на ректора на университета Джери Джаксън. Ясна е и финалната сума, за която е сключено извънсъдебно споразумение. Тя възлиза на $14,121,699 милиона. Семейството на Брейс твърди в иска, че Университетът и неговите треньори по борба са проявили небрежност. Инцидентът става в първия ден от подготовката за сезон 2020/21 г.

Видео: Good Morning America, ABC News

Университет бе осъден за $14 милиона за смъртта на спортист на тренировка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции