<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171517" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕС откри, че г...

Расте апетитът на българите към далечни и скъпи дестинации

24 Март 2023
0 218

Расте апетитът на българите към далечни и скъпи дестинации, става ясно от материал на “Дневник”.

Оказва се, че все повече наши сънародници сбъдват мечтата си в студените тук месеци да отидат на топло и на море. Така между ноември и април е активният сезон да се почива в някоя слънчева дестинация.

Ето в кои държави паспортите дават най-голяма свобода на пътуване

Расте апетитът на българите към далечни и скъпи дестинации

“За първа година в периода декември-февруари имаме повече запитвания и резервации за Сейшелите, отколкото за Малдивите”. Това казва пред медията Петър Стоянов, управител на “Луксутур”.

И добавя, че двукратен ръст през 2022 г. спрямо година по-рано има и на ваканциите за остров Мавриций. Той бе представен на българския пазар малко преди началото на пандемията. За тази дестинация основният брой посещения на българи са се постигали преди от круизни пътувания, макар при тях да става дума за слизане на брега в рамките на един ден.

“А сега данните са без нито един круиз”, уточнява Стоянов.

Сред набиращите висока скорост дестинации сега е и Япония. Но не защото туристическите агенции тепърва прокарват път натам, а защото тя последна премахна ограниченията. Но местните компании не могат да отговорят на големия интерес и пренасочват групите вече за 2024 г.

“Генерално ръстовете са навсякъде – и Мароко, Мексико, Тайланд, са в такъв диапазон – двоен. Шри Ланка не успя заради проблемите след COVID и политическите турбуленции”, описва ситуацията Петър Стоянов.

Експертите отбелязват също, че наред със сближаването на цените за пътуванията наблизо в Стария континент и по-далеч факт е и това, че Европа е вече “доста посетена”, а има много какво да се види в останалата част на света.

Целия текст прочетете на Dnevnik.bg

Заглавна снимка: iStock – Credit: MesquitaFMS; tarasov_vl

Расте апетитът на българите към далечни и скъпи дестинации

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции