<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172326" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът, затисн...

Търговци и граждани блокираха ключов булевард в Пловдив (видео)

29 Март 2023
0 180

Множество собственици на търговски обекти, работници и жители в района на пловдивското “Брезовско шосе” излязоха на протест и блокираха булеварда, показва NOVA.

Това се случва, след като миналата седмица същите хора се оплакаха от забавянето на ремонта на шосето в най-голямата търговска зона в Пловдив. Към момента, крайният срок на изпълнение е пресрочен с почти година. Заради разкопаната улица стотици обекти са без достъп и са изправени пред фалит. Търговците дават едноседмичен срок на местната власт да ускори ремонта, който се осъществява с европейско финансиране.

Търговци и граждани блокираха ключов булевард в Пловдив (видео)

Стотици обекти са пред фалит заради проблемен ремонт на път в Пловдив (видео)

Протестиращите са блокирали кръстовището на бул. „Север” с „Брезовско шосе”.

Автобуси няма до тук. Не можем да дойдем на работа. Нямаме и клиенти. Пътищата са окаляни отвсякъде. Това на нищо не прилича. Продължава повече от година. Какво да правим? Да седим вкъщи без заплати. Децата да седат гладни. Наемите вървят, токът върви, осигуровките вървят – откъде да ги дадем, като нямаме работа?”, гневят се протестиращите.

В момента на обекта няма работници и техника. Общината е уведомена за протеста, но отказва да изпрати представител с мотива, че ремонтните дейности ще бъдат възобновени от 1-ви април.

Търговци и граждани блокираха ключов булевард в Пловдив

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции