<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=171042" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин и Си Дз...

Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна – разказ от дом за стари хора (видео)

22 Март 2023
0 10059

Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна – разказ от дом за стари хора представи NOVA.

Жена твърди, че е решила да посети настанената в дом за възрастни хора своя майка изненадващо, а в дома освен охраната, не открила никого от персонала. Собственикът на социалното заведение отхвърля обвиненията и има своя версия за случилото се.

Димитър Алексиев покани екипа ни и Емилияна Стойнева – жената, която сигнализира за лоши условия в Дома. Тя настанява майка си на 5 март. В Деня на жената решава да я поздрави лично и я посещава. Казва, че заварила само един пазач, който просел цигари пред социалното заведение. Нямало други служители.

Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна &#8211; разказ от дом за стари хора (видео)

Десетки в Дом за стари хора в Добрич са с коронавирус

„Тя беше в абсолютно безпомощно състояние. Беше се завила. Видях кофа, пълна с урина”, каза Емилияна Стойнева като допълни, че в дните, в които майка ѝ е била настанена в Дома, тя не е била обгрижвана. По думите ѝ – дори не е била преобличана.

Собственикът на Дома за възрастни хора подчерта, че възрастната жена е в дементно състояние и не можело да ѝ се има доверие. Това била и причината да бъде държана под ключ. Димитър Алексиев твърди, че това била моментна мярка с цел сигурността на пациентката. „Тя се съблича, налита на другите пациенти на бой, сваля си памперса, тръгва да бърка в кухнята”, коментира той. По думите на Алексиев възрастната жена сама се преобличала многократно. Той заяви, че кофата, за която дъщерята твърди, че била пълна с урина, била забравена от служители, след като мили пода. Собственикът на Дома подчерта, че всички близки на пациенти имат достъп до онлайн камери, показващи в реално време какво се случва в социалната институция.

Заключена, без достъп до храна, нито пък до тоалетна – разказ от дом за стари хора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции