<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172785" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Четирима вод...

Илон Мъск пуска собствена марка бира

31 Март 2023
0 212

Илон Мъск пуска собствена марка бира.

Една от ключовите фабрики на Tesla е гигафабриката Tesla Giga Berlin. Тя наскоро достигна впечатляващо постижение от 5000 произведени автомобила седмично.

Когато фабриката отвори врати, Мъск обеща, че ще има бира, наречена GigaBier, за да отпразнува фабриката и нейните немски корени.

„Ще пием по бира“, каза тогава той, цитиран от Benzinga.

Мъск обяви нови правила за потребителите на Twitter

Илон Мъск пуска собствена марка бира

В четвъртък инвеститорът на Tesla Сойер Мерит сподели бирата, която беше пусната на уебсайта на Tesla.

„Tesla GigaBier е проектирана да подражава на формата на Cybertruck, като същевременно почита 500-годишната традиция на немското производство на бира Reinheitsgebot“. Това пише в уебсайта на Tesla. „Насладете се на тази лимитирана серия бира в стил пилзнер, произведена в Берлин с нашия изключителен сорт Cyberhops и нотки на цитрусови плодове, бергамот и сладки плодове.“

Пивото се предлага в бутилки от 330 ml. Всяка бутилка разполага с безшевна лъскава черна обвивка със светещ в тъмното воден знак Giga.

Изброените съставки за бирата са вода, малцов ечемик, киберхопс и мая. Тя е с 5% алкохол.

Произведена в Германия и продавана в опаковки по три, бирата се разпространява от BrouwUnie и има срок на годност септември 2023 г.

Илон Мъск пуска собствена марка бира

Преди това Tesla пусна Tesla Tequila за 250 долара. Алкохолната напитка и бутилката се превърнаха в колекционерски артикул сред феновете и празните бутилки редовно се появяват в eBay.

Пивото е на цена от 89 евро за трите бутилки, в която е включена и доставката.

Жителите на САЩ обаче нямат късмет с този артикул на Tesla. Следните държави са единствените одобрени адреси за GigaBier: Австрия, Белгия, Швейцария, Чехия, Германия, Дания, Испания, Финландия, Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Норвегия, Португалия и Швеция.

Потребителите трябва да са навършили 18 години, за да закупят от продукта.

Заглавна снимка: Steve Jurvetson – https://www.flickr.com/photos/jurvetson/18659265152/

Илон Мъск пуска собствена марка бира

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции