<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=170398" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

Нова приключенска игра край Белоградчик се бори за вниманието на Мъск

18 Март 2023
0 92

Нова приключенска игра край Белоградчик се бори за вниманието на Мъск, предава OFF News. За начинанието разказва основателят на Adventure Center Белоградчик Евтим Стефанов.

На площ от близо 100 декара сред уникалните скални образувания на Белоградчик, датиращи от преди повече от 220 млн. години, играчите могат да се включат в “Портал за извънгалактически пътувания”. Порталът разкрива света на “червените туркулаци”, чието име е вдъхновено от местното население турлаци и легендарните за региона върколаци.

Целта на играчите е да на намерят меча на галактическия пътешественик, обхождайки скалите, и да се възкачат на престола на червените туркулаци. Играта е подходяща за посетителски групи, които имат повече от час и половина, за да се разходят по интересен начин сред скалите.

Нова приключенска игра край Белоградчик се бори за вниманието на Мъск

Начинанието е вдъхновено от желанието на милиардера и соновател на Tesla да посети Белоградчик. В публикация в Twitter преди месеци Мъск изрази очарованието си от природните красоти на района, които му напомниха за популярна компютърна игра.

Илон Мъск си запазва маса в ресторант в белоградчишко село?

Туитът на Мъск бе придружен от снимката на български фотограф и задявката на милиардера, че може да посети родината ни. Медии, инфлуенсъри и местни предприемачи се вкопчиха в изфабрикуваната новина, че основателя на Tesla едва ли не ще пристигне още тази пролет, за да спечелят малко популярност. Шумотевицата около „пристигането на Мъск в България“ вдъхнови и нас „Господарите“ да публикуваме шеговито интервю с милиардера. Видеото може да си припомните горе.

Ексклузивно: Интервю на “Господарите” с Илон Мъск веднага след пристигането му в България (видео)

Извън програмата в чест на Мъск

А в действителност, приключенският център в града предлага разнообразни атракции извън специалната програма в чест на Илон Мъск. Тя включва полети с балон, панорамни издигания с балон, разходка с електрически велосипеди. А също и комбинирани приключения като вино и колело, двойна езда, разходки с драконови лодки в Рабишкото езеро. Посетителите имат възможност и да се полюбуват на разходка с моторна лодка по Дунава.

Центърът е партньор по проект “Колело и Вино”. Той е финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС Interreg IPA CBS. И е в съвместно партньорство между организации от България и Сърбия.

Нова приключенска игра край Белоградчик се бори за вниманието на Мъск

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции