<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173524" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Черна гора си...

Зеленски ще посети Полша

03 Април 2023
0 120

Зеленски ще посети Полша, предаде БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски се очаква да посети Полша на 5 април. Това заяви в понеделник съветникът на полския президент по външните работи – Марчин Пржидач.

“Посещението ще се състои по покана на президента на Полша Анджей Дуда. Ще има дълги, всеобхватни разговори не само за ситуацията със сигурността, но и за икономическата и политическата подкрепа”, посочи Пржидач пред частното радио RMF и добави, че “това ще бъде официално посещение”.

Зеленски ще посети Полша
Снимка: Rawpixel

Съветникът добави, че Зеленски ще се срещне с поляци и с украинци, които са намерили убежище в Полша, в сряда на площада пред Кралския дворец във Варшава.

Зеленски връчи награди при посещение в епицентъра на войната (видео)

Зеленски посети полския си колега последно през декември 2022 г. по време на завръщането си от визита в Съединените щати.

Украйна и Полша имат дълбоки исторически връзки, като държави съседки. Много украинци избягаха от страната си през миналата година след началото на инвазията на Русия на 24-ти февруари 2022 г., като част от тях намериха убежище в Полша.

Зеленски ще посети Полша

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции