<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173728" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Плувци отива...

Повдигат 34 обвинения на Доналд Тръмп

04 Април 2023
0 157

Повдигат 34 обвинения на Доналд Тръмп.

Бившият президент на САЩ ще бъде обвинен в 34 престъпления във вторник, след като беше заподозорян в предполагаемо тайно плащане на звездата от филми за възрастни Сторми Даниълс, докато е бил кандидат за президент през 2016 г. Това предава сп. People.

Разследват Тръмп за купуване на мълчанието на порнозвезда

Според Yahoo News доклад за ареста на нюйоркската полиция ще бъде представен на съдебната система във вторник с обобщение на обвиненията, преди 76-годишният бивш президент да бъде официално изправен пред съда.

На Тръмп няма да бъдат поставени белезници или да му бъде направена снимка от ареста. Това се случва само при рискове от бягство или заплахи към окръжния прокурор или персонала на съда. Което определено не се очаква в този случай.

Повдигат 34 обвинения на Доналд Тръмп

Условията на наказанието на Тръмп все още не са известни. Но представител на правоприлагащите органи в Ню Йорк разкри:

„Никой не получава затвор за това като първи нарушител“.

Доказателствата, включващи предполагаемото основно престъпление на бившия президент, също са неясни. И няма да бъдат изяснени, докато обвинителният акт не бъде показан във вторник, според изданието.

Миналия четвъртък голямо жури в Манхатън гласува да повдигне обвинение срещу Доналд Тръмп.

Обвинението произтича от предполагаема афера на Тръмп с порнозвездата, слухове за която се появиха през 2018 г. Тогава Wall Street Journal съобщи, че бизнесменът е уредил плащане от 130 000 долара на бившата порноактриса месец преди изборите през 2016 г. Целта е била да замълчи за предполагаем сексуален контакт, който са имали преди години.

Докато Тръмп и неговият дългогодишен адвокат Майкъл Коен първоначално отричаха твърденията за афера, Коен по-късно призна, че е имало плащане към Сторми Даниълс.

Наричайки това „частна транзакция“, Коен каза пред New York Times, че е платил на Даниелс 130 000 долара от собствения си джоб през 2016 г. Той дори сподели, че Тръмп не му е възстановил парите.

След това Доналд Тръмп призна, че е разрешил плащането. Но продължи да отрича основните твърдения, че двамата са имали афера или че плащането е свързано по някакъв начин с кампанията му.

Повдигнаха 34 обвинения на Доналд Тръмп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции