<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=173843" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скиор случай...

Женската менсруация променя спортните екипи по света

04 Април 2023
0 853

Женската менсруация променя спортните екипи по света. Поне две държави ще направят промени в екипировката си заради притеснения, свързани с ежемесечния дамски проблем. Към момента това са националните тимове на Англия и Нова Зеландия. Информацията е на английския The Guardian. Промяната се изразява в неизползването на бели шорти по време на мачовете.

Женската менсруация променя спортните екипи по света
Снимка: Twitter/Lionesses

Целенасоченото лобиране от страна на женския футболен отбор на Англия накара Футболната асоциация да промени цвета на шортите на “лъвиците” от бял на син. Тази промяна в екипировката успокоява дългогодишните опасения на играчите да носят бяло по време на тренировките и мачовете.

Непорочна звезда от Висшата лига обяви банкрут

Бет Мийд разговаря с Nike, производителя на екипировката на Англия, за проблема. Това стана по време на Европейското първенство в Англия миналото лято. “Много е хубаво да имаш изцяло бял екип. Понякога обаче не е практично, когато е това време на месеца“, каза нападателят на Арсенал. Тя се възстановява от сериозна контузия на коляното. “Справяме се с това [менструацията] по най-добрия начин, но обсъдихме въпроса с шортите заедно като отбор и предадохме мнението си на Nike.”

Новите шорти ще бъдат носени на “Уембли” в четвъртък. Тогава европейските шампиони от Англия ще се срещнат с победителите в Копа Америка от Бразилия в първата женска Финалисима на “Уембли”. В Нова Зеландия също ще има промени по сходни съображения. „Това, че сменихме белите шорти е фантастично за жени, които изпитват тревожност по време на месечния си цикъл.“, каза по темата нападателят Хана Уилкинсън. Подобни действия бяха предприети и в други спортове. Националният тим на Ирландия по ръгби също ще смени цвета на шортите си.

Женската менсруация променя спортните екипи по света

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции